dinsdag 28 mei 2013

Italiaanser kan het niet met deze La Bandiera!

Aardappelen én pasta samen, je komt het alleen maar tegen in Italië, maar 't is wel superlekker! Ik heb dit recept voor La Bandiera (wil eigenlijk de vlag zeggen) gevonden in dit kookboek. Daar staan echt goeie dingen in, maar ik weet niet of het nu nog verkrijgbaar is. Fin ja, het toffe aan dit recept is dat het echt een smaakbommetje is, zonder dat je daarvoor dure ingrediënten voor moet gebruiken. En moeilijk is het ook al niet. Ik ben er zo'n 20 minuutjes bezig mee geweest, da's alles. Wat denk je? Heb je 20 minuutjes tijd? Dan gaan we eraan beginnen!


labandiera


Wat heb je nodig voor 2-3 personen?*

250 g vastkokende aardappelen (geschild gewogen)
250 g korte pasta naar keuze
2 blikken tomatenblokjes (van 400 g)
5-6 ansjovisfiletjes uit blik
2-3 teentjes look fijngehakt
1 snufje suiker
3 el fijngehakte basilicum
50 g rucola
50 g pecorino
peper en zout
olijfolie


Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm.

Breng gezouten water aan de kook en doe er de aardappelen in. Giet er na enkele minuten ook de pasta bij (de aardappelen moeten in totaal zo'n 15-16 minuten koken).

Doe ondertussen wat olie in een grote pan en bak er de ansjovis en de look in tot de ansjovis helemaal gesmolten is. Doe dit op een zacht vuur want de look mag niet bruin worden.

Giet de tomatenblokjes bij de ansjovis, roer er de basilicum onder en doe er het snufje suiker bij. Laat pruttelen tot de pasta klaar is. Kruid op het einde met peper en zout (wel eerst proeven).

Giet de pasta samen met de aardappelen af en doe bij de saus. Roer goed. Meng er de pecorino en rucola onder en serveer meteen met nog wat kaas.


Smakelijk!


Ann

* Wie het graag wat meer gekruid heeft: oregano, chilipeper en wat meer ansjovis en dat gaat nog meer smaken.

4 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Aardappelen, pasta, sperziebonen en pesto: ook zo'n geweldige Italiaanse combinatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meteen gemaakt, en ik ben niet onder de indruk. Ik vond het veruit het saaiste en meest smakeloze gerecht dat ik al ooit van je geproefd heb. Dit gezegd zijnde: Fien (3), de notoir moeilijk eter, heeft bijna haar bord leeggegeten, dat gebeurt haast nooit. Dus voor kindjes die niets lusten waar ook maar een béétje smaak in zit, is dit echt perfect :-P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, tja, kan al eens voorvallen hé. :) Je moet wel altijd goed kruiden natuurlijk.

      Verwijderen