dinsdag 4 december 2012

Feestmaand: kabeljauw met avocado

Voor de mensen die een calorietje minder toch belangrijker vinden dan eentje meer, is dit een ideaal gerecht. En toch is het feestelijk. Meer nog, 't is zelfs niet al te duur én 't is ook nog eens snel klaar. Let the party begin!


kabeljauw met avocadotest


Wat heb je nodig voor 4?

4 kabeljauwfilets
2 avocado's
1 limoen
1/2 bakje champignons
16-20 kerstomaatjes
1 glas witte wijn
peper en zout
olijfolie


Snij vier vellen alufolie af en maak er bootjes van. Leg er de kabeljauw in en overgiet met wat witte wijn. Kruid met peper en zout. Doe de pakketjes dicht en zet de kabeljauw 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180°.

Schil en ontpit de avocado en prak met een vork het vruchtvlees. Pers de limoen en giet bij de avocado en meng goed.

Snij de champignons in plakjes.

Zet een braadpan op het vuur, doe er wat olijfolie in en bak de champignons op hoog vuur gaar (als je op een laag vuur bakt, komt er teveel vocht vrij en dan kook je de champignons).

Kruid de champignons met peper en zout. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Hak de champignons fijn en roer onder de avocadoprak.

Doe de kerstomaatjes in een vuurvaste schotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet de laatste 10 minuutjes bij de vis in de oven.

Neem een serveerring en zet op een bord. Doe er wat van de avocadoprak in, druk goed aan en haal voorzichtig de serveerring naar omhoog. Leg hierop de kabeljauw en daarop enkele kerstomaatjes. Werk af met een flinke scheut olijfolie.

Zo moeilijk/makkelijk is het!

Smakelijk!


Ann

P.s.: Je mag natuurlijk nog altijd stemmen op ondergetekende. Tweemaal zelfs, eentje voor site van het jaar Culinair én eentje voor site van het jaar Fotografie (Ann Vertriest). Stemmen, als je dat wil, doe je hier. Merciekes!

4 opmerkingen:

  1. Getest! En (heeeeeeeeeeeeeeeel) lekker bevonden, ook door mijn kritische wederhelft! En prachtige kleuren op het bord! Niets dan lof over dit gerechtje! (ik hou alleen niet zo van aluminiumfolie en heb dat daarom niet gebruikt, maar de vis gewoon vooraf even in wijn gelegd en dan zonder meer in de oven laten garen, met wat olie :))
    Bedankt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu je het zegt Anneleen. Zo zie je maar, ik leer elke dag bij. :D

      Verwijderen