zaterdag 19 mei 2012

Dag 11: hier zijn we weer!

Sorry sorry sorry. Maar plots kwam dat telefoontje en tja, ik had dan geen tijd meer hé. Om te koken, te bloggen of zelfs te eten. Maar kom, 't is allemaal goed verlopen en de klant is tevreden. Meer moet dat niet zijn.

Dit gerechtje is een klassieker bij ons, zeker tijdens het bbq seizoen. Eigenlijk ben ik niet zo dol op bbq. Of toch niet op de klassieke versie met kilo's gemarineerd vlees. Deze gebakken feta daarentegen gaat er altijd vlotjes in. Met een stukje frans brood, een beetje soppen en smeren, zalig!

Ik gebruik wel altijd feta die ik haal bij een Marokkaanse kruidenier in Leuven (M. Theresiastraat). Die is goedkoper én veel lekkerder dan de feta uit de supermarkt.


baked feta


Wat heb je nodig voor 2?


250 g feta
2 el verse kruiden (bieslook, citroenmelisse, oregano, platte peterselie)
1 à 2 tl roze peperkorreltjes (eigenlijk zijn het besjes maar kom)
2 el olijfolie (of olijfolie met een smaakje genre basilicum olie...)
peper en zout


Maak 2 bootjes van zilverpapier en doe hierin de feta, de kruiden en peperkorreltjes, overgiet met wat olijfolie, kruid met peper en zout. Doe het bootje dicht en zet 10 minuutjes op de bbq of 15 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Enjoy!



Ann

P.S. : Hopelijk heb ik morgen meer tijd om te kokkerellen. Wat het wordt? Geen flauw idee.

4 opmerkingen:

  1. ja ja er zijn ook nederlandse volgers die uw blog fanatiek volgen hè en om dan te verwijzen naar de Marokkaan in Leuven............ Groet @

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :-)))

    Tja, leuven is dan ook de moeite waard om te bezoeken. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is thuis ook een "klassieker", wij halen de feta bij de Turk in Maasmechelen ;-); dan in schijfjes op wat zilverfolie in de grillpan wat provencekruiden erop even opwarmen en klaar...heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij doen dat met camembert!

    BeantwoordenVerwijderen