maandag 9 januari 2012

Subtiele zalmtartaar met pompelmoes en avocado.

Hier hou ik dus echt van. Zalmtartaar. Allez, rauwe zalm met nog het een en het ander erbij. Om het wat minder subtiel te zeggen. Avocado en pompelmoes gaan perfect met rauwe zalm, een beetje zuur, een beetje zoet... hmmmm.


zalmtartaar


Wat gaat erin (4 porties)?

150 g verse zalm
100 g rivierkreeftjes
1 avocado
1 pompelmoes (grapefruit)
3 el limoensap
3 el olijfolie
peper en fleur de sel
75 ml zure room
verse dille

Hak de zalm en de rivierkreeftjes in fijne blokjes. Schil en ontpit de avocado en hak ook in blokjes. Doe alles in een kom en roer er het limoensap en olijfolie onder. Hak de dille fijn en roer ook onder de tartaar.

Schil de pompelmoes met een mes en snij deze "à vif" zoals je hieronder ziet:


bloedappelsien


Hak de partjes ook fijn en roer onder de tartaar. Kruid met peper en fleur de sel. Zet een kookring op het bord, doe er 1/4de van de tartaar in en druk aan met een lepel. Til de ring op. Besprenkel de tartaar met nog wat olijfolie, leg er een lepeltje zure room op en eventueel een takje dille.


Hmmmm....

4 opmerkingen:

  1. Klinkt fantastisch, ik krijg zin in de lente!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wordt met verse zalm misschien gerookte zalm bedoeld. Ik neem aan dat een zalmfilet niet rauw gegeten mag worden? I

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, geen gerookte zalm maar rauwe zalm. Gaat perfect. Is geen kip hé.

      Verwijderen