zondag 18 december 2011

Hemelse ovengebakken tongskes met venkel en citroen

Zooooooooooooooo lekker. Echt niet te doen. 't Is weeral eens een gerecht gebaseerd op een recept van Ravinder Boghal en haar fameus fabuleus kookboek "Spatels en Stiletto's". Zoals gewoonlijk is het een explosie van smaken, maar rap klaar en echt makkelijk. Subliem gewoon.


heaven


Wat heb je nodig voor 2 personen?

4 sliptongen
1 venkel
1 citroen
2 kl suiker
3 el olijfolie
2 takjes kerstomaten
1 el venkelzaadjes
2 el kappertjes met steeltjes
2 teentjes look (in plakjes gesneden)
peper en zout


Verwarm de oven voor op 200°.

Zet een gewone braadpan op het vuur (niet anti-kleef) en doe er 1 el olijfolie in. Snij het groen van de venkel en snij de venkel in 8 partjes. Snij ook de citroen in 8 partjes. Leg de venkel en de citroen in de braadpan en bestrooi met de suiker. Bak tot alles aan 1 kant mooi bruin ziet en draai dan alles om, bak ook hier tot alles bruin ziet.

Neem een braadslee en doe hierin de rest van de olie. Leg er de sliptongskes in en kruid met peper en zout. Doe er al de tomaatjes bij, de venkelzaakdjes, look en kappertjes. Verdeel hierover de venkel en de citroen en zet de schotel in de oven.

Laat bakken gedurende 15 minuutjes.

En da's alles. Maar 't is zo hemels. Hmmmmmmmmm....

5 opmerkingen:

  1. 'k heb weer eens bijgeleerd : ik dacht dat het
    slibtongen waren ... en dan nogwel aan de zee wonen hé ! ;-)
    http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/745/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gij verslimt nogal hé met deze blog. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ohhhhhh! dat lijkt me een superreceptje ! Staat bij mijn favo's nu !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zoek nog een oudejaarsreceptje, is een kanshebber!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Al mijn favorietjes samen in een potje :-) super!!!

    BeantwoordenVerwijderen