zondag 20 november 2011

Het ideale ontbijt...

Is voor mij zeker havermoutpap. Met een beetje fruit bij zoals banaan, mango, allerhande bessen (als er zijn), lijnzaad, zonnebloempitjes, gedroogde cranberries en een straaltje honing.

Breakfast


Veel meer heb ik niet nodig. En wat is jullie ideaal ontbijt?


Hoe maak je bovenstaande?

Voor 1 persoon:


35 g havermout
25 cl melk


Breng de melk aan de kook, doe er de havermout bij. Blijven roeren tot de gewenste dikte. Et voilà. Duurt een minuutje of vijf.

20 opmerkingen:

 1. Ja dit mag wel ook mijn dag begin zijn:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar dat helpt toch niet echt. Toch zeker niet op de lange duur. Zeer regelmatig eten, veel soep drinken, en veel meer bewegen. Da's het enige waarmee je langdurig resultaat kan bekomen. Oh ja, en blijf weg van de light producten!!!! Mensen hebben nog nooit zoveel light producten gegeten en zijn nog nooit zo dik geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai dat ziet er goed uit, maar eet jij dat met koude melk, of wat is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Twee waldkorn bokes met choco. Sinds Nutella op de lijst met verboden producten staat wegens hazelnotenallergie, grijp ik nu naar mijn pot witte choco van Kwatta. Of wat zelfgemaakte muesli met vanille yoghurt.
  En het lekkerst is nog altijd een verse koffiekoek (met pudding en chocola) van de bakker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Neen jong, ge moet pap maken met uw havermout hé. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik eet mijn havermoutpap met warme melk maar wil het zo ook eens eten, ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 't Beste dat er is! En zo schoon afgewerkt bij jou. Is dat een plukje munt? Fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ontbijt door de week op de trein (is een stuk rustiger dan thuis), in volgorde: een warme koffie verkeerd, een granny smith, een 'kouwe koffie' (nescafé frappé) en een zelfgebakken bo'ke met fituur.


  Warme pap, sorry, maar het idee alleen al lijkt me totaal niet aantrekkelijk, hoe lekker het er bij jou ook uitziet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als er één goed ding was aan m'n bezoek aan de States vorig jaar is het wel de kennismaking met havermoutpap in het hotel. Eenmaal thuisgekomen direct op zoek gegaan. Intussen is het m'n favoriete ontbijt! 's Ochtends krijg ik niet veel eten binnen en havermoutpap is het enige waar ik niet al een uurtje later terug honger van heb!
  En zo makkelijk: zet het gewoon 2 minuutjes in de microgolf, roeren en laat het dan nog een minuutje staan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn ideaal ontbijt :
  een lekker zelfgebakken boterhammetje, tijdens de week met zoet beleg (confituur, stroop, choco) en tijdens heb weekend : een assortiment broodjes van de bakker, vers sap, een gebakken eitje en yoghurt... En telkens met een goeie expresso-koffie. Mmmm... meer moet dat niet zijn! (hoewel het er bij jou echt aantrekkelijk uit ziet, maar kan me ook niet voorstellen dat ik een papje zou eten)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb hier al een jaar zo'n doos Quakers staan, mooie doos, maar dus nog niet geprobeerd...
  Ik ontbijt op het werk (dan kan ik nog wat extra snoozen 's morgens), meestal twee verse sandwichen (zonder beleg) of fruit. Hmpf?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik vind havermoutpap ook lekker maar wissel ook af met heerlijke ontbijtsmoothies. Gewoon banaan, bosbessen of ander fruit, yoghurt en melk in de blender en dan mmmmmhhh genieten!

  An

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Havermoutpap is het beste ontbijt dat je kan nemen! Ik eet het heel regelmatig (en mijn kinderen ook) met een lepel honing, en soms met hazelnootpasta uit natuurwinkel (heeeel lekker). Mijn zoon eet er nog kokosschilfers op.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben 's ochtends ook van de pap en/of sap, favorieten: brinta met soyamelk en rietsuiker, yofu (soyayoghurt) met muesli en diksap, koffie verkeerd met soyamelk en rietsuiker, alle soorten fruit behalve druiven, bananenshake met soyamelk en proteinepoeder, fruitsap (bijv. wortel-appel-gember), kruidenthee, water. Al dan niet gecombineerd met elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Voor mij ook havermoutpap. Als de pap klaar is, kieper ik er wat diepvriesframbozen (uit eigen tuin nog steeds) bij: grote voordeel: de pap is niet meer zo warm zodat ik onmiddellijk kan beginnen eten. Kwestie van alles moet vlug 's morgens...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wij eten elke ochtend cornflakes met een vers geperst appelsiensapje en koffie of thee. Ik eet wel het liefst van die ongezonde ontbijtgranen met veel te veel suiker... Af en toe eet ik ook Brinta pap, maar wel met koude melk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. njammieeeeeeeeeee, lijkt me een superheerlijk ontbijt! ik wou dat het al morgenochtend was en ik dit heerlijke ontbijt eens kan uitproberen. Maar..... oh jee, zal toch eerst even langs de winkel moeten passeren want heb nog havermout, noch banaan, mango, bessen, lijnzaad, zonnebloempitjes of gedroogde cranberries in huis....

  BeantwoordenVerwijderen