dinsdag 14 juni 2011

Een dessertje voor keukenklunzen.

Het enige wat je voor dit receptje moet kunnen, is roeren. Da's echt maar dan ook echt alles. Het is een mascarpone dessert met lemon curd en framboosjes. Ik ben zot van het zurige van de lemon curd en de frambozen en het zachte van de mascarpone. 't Is een absolute aanrader.


mascarpone lemon raspberries


Wat vliegt erin?

100 g yoghurt (gewone witte)
250 g mascarpone
4 el lemon curd*
1 bakje frambozen

Roer de yoghurt onder de mascarpone. Hou een aantal framboosjes opzij voor de versiering en giet de rest bij de mascarpone. Roer nog eens en verdeel over 4 schaaltjes. Doe op elk schaaltje een kleine eetlepel lemon curd en wat frambozen.


Da's echt alles!

*Lemon curd vind je in de betere supermarkt en delicatessezaken. Er zal hier heel binnenkort ook een recept verschijnen om zelf lemon curd te maken.

3 opmerkingen: